Noralux Ramen en Deuren

"Ramen van Noralux is het beste wat ons en onze woning is overkomen sinds de verhuizing"

GAYKO ESP

GAYKO ESP

technologie_esp1.jpgGAYKO-kozijnen kunnen tegen een stootje

Als u zich oriënteert op kozijnen, kunt u niet om de gepatenteerde Extreem Stabiele Profielbevestiging ESP van GAYKO heen. Want eigentijdse kozijnen moeten voldoen aan de hoge eisen op het gebied van warmtebescherming, geluidsisolatie en veiligheid! Meervoudige beglazing is daarbij een oplossing die zonder meer voorrang verdient. Maar… dat betekent een hoger ruitgewicht en dus een bijna driedubbel gewicht van de vleugel. Gaat u maar na. Vroeger woog een raam niet meer dan circa 30 kilogram. Tegenwoordig zijn gewichten van 150 kilogram geen uitzondering. GAYKOESP zorgt, in combinatie met de versterkte scharnieren, voor ongekende stevigheid. De schroeven worden niet alleen bevestigd in het kunststof en staal, maar ook in de speciale lijst van massief PVC. Daardoor kunnen de scharnieren driemaal zwaarder belast worden dan bij traditionele kozijnen. Inderdaad, ze kunnen tegen een stootje.

technologie_esp2.jpgBestand tegen stormkracht

De kozijnen van GAYKO zijn uitermate stabiel. Dat is het resultaat van de gepatenteerde constructietechnologie met GAYKOESP. Het is geen overbodige luxe. Die stabiliteit is van belang bij heftige dynamische belastingen. Bijvoorbeeld bij hevige wind of storm of als het raam doorslaat en het dagstuk raakt. Op die momenten maken de extreem hoge stabiliteit en uittrekbestendigheid van de GAYKO kozijnen het verschil. Zelfs de grootste ramen raken niet ontzet en blijven jaar in, jaar uit soepel lopen. De scharnieren zijn berekend op elke belasting. De hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kozijnen van GAYKO zijn al jarenlang bewezen. De kozijnen lenen zich bovendien voor optimale beveiliging tegen inbraak en kunt u ook achteraf voorzien van driedubbel of meervoudig veiligheidsglas. Dankzij GAYKOESP is de constructie erop berekend.

technologie_esp3.jpgSolide scharnier

Het solide scharnier met GAYKOESP staat garant voor enorme stevigheid.
De grootste gewichtsbelasting wordt uitgeoefend op de scharnieren. De Extreem Stabiele Profielbevestiging GAYKOESP zorgt, in combinatie met de extra versterkte GAYKO scharnieren, voor maximale stevigheid. En daarmee kan het kozijn van GAYKO met GAYKOESP bogen op een uittrekkracht tot 800 kg in het schaarmechanisme.

Sloten

IJzersterke schroefbevestiging van sloten in frame dankzij GAYKOESP.
Dankzij GAYKOESP worden de schroeven van de veiligheidssloten onwrikbaar in het staal en de geleiders van massief PVC bevestigd.

technologie_esp5.jpgBicolor-beslag

Bicolor-beslag, veelal met GAYKOESP omlopend bevestigd in de venstervleugel. Extra GAYKOESP rails van massief PVC en Bicolor-beslag, omlopend bevestigd vanaf de glas- en beslagzijde, staan garant voor optimale torsiestijfheid en stabiliteit van de vleugels bij de uitvoering 500PLUS.
"Daarom kunt u niet om GAYKO-ESP heen"